sâmbătă, 3 iulie 2010

Purpose




"And, when her lips met mine, I knew that I could live to be a hundred and visit every country in the world, but nothing would ever compare to that single moment when I first kissed the girl of my dreams and knew that my love would last forever" Nicholas Sparks (Dear John)

9 comentarii:

  1. Опа! :) Чак из Темишвара, ма немој?! Баш читам "Другу књигу сеоба" од Милоша Црњанског и спомиње се Темишвар. Какав је?

    RăspundețiȘtergere
  2. Хари,
    Темишвар је очаравајућ Богат историјски, а и Срба има много, што је, је л' велики плус :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Волео бих једном да га посетим, привлачи ме много. :) Драго ми је што има наших. Нисам знао за то, тек до недавно. Да ли имате српска одељења, као што ми овде (у Бачкој) имамо мађарска?

    RăspundețiȘtergere
  4. Српска одељења? :)
    Ми имамо Српску теоретску гимназију "Доситеј Обрадовић", недалеко од центра града :)
    Из Суботице си, је л'? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, it sounds good! :) Ти идеш у ту гимназију, је л'? Ахам, могла си и претпоставити кад сам споменуо мађарска одељења. :) Има их и тамо, претпостављам, у Темишвару, много више него овде. 1,2 (ако се не варам) милиона Секеља није мали број.

    RăspundețiȘtergere
  6. И Мађари имају своју гимназију.
    Да, ја идем у горе поменуту.
    Па, пошто си рекао да ти је жеља да наш град посетиш, добро дошао :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Хе-хе, па хвала ти! :) Једном ћу сигурно отићи тамо, јер сам почео да се занимам и за румунску историју. Читао сам од неког писца, не могу да се сетим имена, "Кратку историју Румуније за младе".
    Оно што ме је зачудило код вас, у Румунији, што се тиче школства, јесте то што не идете у исту гимназију, него да сте одвојени сви. Румуни иду у румунску, Секељи у мађарску, Срби у српску... Има ли тамо Хрвата, или ме је то неко зезнуо? Код нас сви иду у исту зграду.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ех па овако је, веруј ми, много бољи. Сви имају своја права. Ми све предмете радимо на матерњем језику, изузев латинског и румунског.
    Румуни имају много гимназија.
    Хрвата има у једном селу у близини. Мада, колико сам ја обавештена, то су ти све Срби који су променили своју веру и за узврат добили држављанство. (Хрватско).
    Знам како је то код вас, често смо ми у Србији. У Сомбор, на пример, често свраћамо :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ма да, чуо сам за тај случај с Крашованима. Има тога и овде, не само међу Буњевцима, него и међу Србима, нажалост. У тем Сомбору? :) О, лепо! Сомбор је диван. Одемо каткад и тамо, кад не можемо наћи нешто у Суботици.

    RăspundețiȘtergere